T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MECİTÖZÜ - Çitli Şehit Dursun Demirkol Ortaokulu

BİOMET İLE OKULDA SAĞLIK PROJESİ KAPSAMINDA ETKİNLİK YAPILDI.

BİOMET tarafından okullarda öğrencilerin bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi adına yürütülen eğitimde sağlık projesi kapsamında Okulumuz öğrencilerine propolis dağıtımı yapılmıştır. bu anlamda Prof. Dr. Metin BÜLBÜL'e okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

PROPOLİS NEDİR FAYDALARI NELERDİR?

 

Uzmanlar, arıların, bitkilerin yaprak, sap ve tomurcuklarından topladığı, güçlü antioksidan ve antimikrobiyal etkilere sahip olan propolisi mevsim geçişlerinde öneriyor. Propolisin faydaları nelerdirPropolis vücutta B ve T lenfositlerini aktive ederek antikor üretimini arttırıyor ve böylece doğrudan bağışıklığın güçlenmesine yardımcı oluyor. Çocuklara günde en az 10 damla verilmesi tavsiye ediliyor.

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları ise grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi rahatsızlıklarda hemen antibiyotik kullanımına başvurulduğunu ancak bunun çok doğru bir yöntem olmadığını belirterek, şunları kaydetti: "Çocukların hastalanma sıklığını ve iyileşme süreçlerini kısaltmak için güçlü bir bağışıklık şart.

Propolis çok güçlü antioksidan aktiviteye sahip

 Günlük antioksidan ihtiyacının karşılanması için Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, her gün 6-11 porsiyon tam tahıl, 5-6 porsiyon meyve sebze tüketmek gerekirken "Pratikte bunu tüketmemiz mümkün değildir. Dolayısıyla, antioksidan özellikteki gıdaları beslenmemize dahil etmeliyiz. Propolis de çok güçlü antioksidan aktiviteye sahiptir. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen bir çalışmada, propolisin nardan tam 80 kat daha yüksek antioksidan aktivite gösterdiğini belirlenmiştir.28-03-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.03.2024 - Güncelleme: 02.04.2024 13:44 - Görüntülenme: 23
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
PROPOLİS,