OKULUMUZUN KISA TARİHÇESİ

Çitli İlköğretim Okulu 1947 yılında köy içinde eski yerinde ilkokul olarak hizmete girmiştir. 1983 yılında 6 derslik, 2 yönetim odası, 1 öğretmen odası ve 1 lojman olarak bugün ki yerinde öğretime başlamıştır. 1997-1998 Eğitim Öğretim yılında 8 yıllık zorunlu eğitime geçilmesi ile derslik ihtiyacı oluşmuştur. Köy Konağı, tek ve ikili bölümler halinde derslik olarak  çeşitli dönemlerde kullanılmıştır. 2004 yılında 3 derslik ve kalorifer odası yapılmış, ısınma sistemi klorifer sistemine dönüştürülmüştür.

2004 yılında Okul Lojmanı Anasınıfı olarak düzenlenerek eğitim öğretime açılmıştır. 2005 Eğitim Öğretim Yılında da köy halkının yardımları ile Bilgi Teknoloji Sınıfı kurulmuştur.

Okulumuz 2010-2011 Eğitim Öğretim yılında Pınarbaşı Köyü’nden taşımalı gelen 12 öğrenci ile taşıma merkezi olmuştur.

Okulumuzun bahçesine 2014/2015 öğretim yılında iki adet voleybol sahası yapılmış, okul temelinden çıkan su kanallar açtırılarak köy kanalizasyonuna verilmiştir.  Öğretmen odası yenilenmiş, mutfak dolabı yapılmıştır. Bayan öğretmen tuvaleti yapılmıştır. Aynı yıl 8.sınıf öğrencilerimiz TEOG sınavında ilçe 3.sü olmuşlardır.

2015/2016 Öğretim yılında okulumuzun ısınma probleminin çözülmesi için Çorum Öğretmenevinden kalorifer peteği alınarak, yirmi adet tüm sınıf ve koridora petek takılmıştır. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında ana binanın çatısının bakımı ve ısı yalıtımı yenilenmiştir . Isınma problemi çözülmüştür. Bu yıl 8. Sınıf öğrencilerimiz TEOG sınavında ilçe ikincisi olmuştur.

2016/2017 Öğretim yılında 8. Sınıflarımız TEOG sınavında ilçe birincisi olmuştur.

Yayın: 27.12.2023 - Güncelleme: 27.12.2023 14:25 - Görüntülenme: 48

Etiketler :